LR Racing Products

LR Racing Products is de ontwikkelingstak van Van de Laar Racing. LR Racing Products houdt zich continue bezig met de ontwikkeling van de Yamaha motoren.
 

Van de Laar Racing en LR Racing products komen wederom met een grote ontwikkeling voor Yamaha 2-takt machines van de Laar Yamaha LR 265

De ontwikkeling staat niet stil bij van de Laar Racing en LR Racing products. Na veel testen en ontwikkelen komen ze nu met de Van de Laar Yamaha LR 265.

De 2-takt rijder en tuner Ton van Grinsven van van de Laar Racing en LR Racing products transformeerde een Yamaha YZ250 naar een snellere Yamaha LR 265 2-takt machine. Al snel was duidelijk dat deze machine potentie had en werd een fabrieks Yamaha YZ250 omgebouwd naar een nieuwe Yamaha LR 265. Inmiddels staan er al veel rijders in de rij om deze lichtere, snelle machine te rijden.

GP MX1 rijder Williams Saris ontdekte ook de LR265 en besloot de wedstrijden met deze motor te gaan rijden in de MX1 klasse. Hij won alle 8 de manches en won de meeste met een minuut voorsprong op de tweede man. Ook een holeshot op de extreem modderige baan en een start bergop was geen probleem voor de LR265 en dat tegenover goed getunde 450 machines.

Natuurlijk moet zo’n nieuwe machine voorzien zijn van de speciale ombouwtkit naar het uiterlijk van de 2012 Yamaha 4-takt. Op bijgaande foto kun je dan de nieuwe LR 265 bewonderen. Een 2-takt machine met voldoende power voor een holeshot en een stuk lichter dan de 450 motor. De LR265 een 2-takt machine die je het plezier en zin terug geeft in het rijden.

Voor meer informatie en/of bestellingen kunt u contact met ons opnemen

info@vdlaarracing.com
 

Ontwikkelingen van LR Racing Products SPECIAAL OMBOUWKIT 2-takt naar uiterlijk 4-takt

SPECIAAL OMBOUWKIT 2-takt naar uiterlijk 4-takt!! Alleen leverbaar bij van de Laar Racing.
 
 
Na veel ontwikkelen en testen en het vinden van partners om mee te werken zijn ze eindelijk beschikbaar: De kits om uw YZ125 of YZ250 2-takt het uiterlijk te geven van een Yamaha 4-takt crossmotor.
 
 
De 2-takt motoren worden weer steeds populairder. Helaas wordt er bij sommige merken al geen 2-takt meer gemaakt en bij andere merken is er weinig vernieuwing in het uiterlijk van de motor. Om deze reden hebben wij bij LR Racing Products een speciale ombouwkit ontwikkeld voor de Yamaha 2-takt motoren. Met een nieuw achterframe en een speciale brandstof tank kunnen wij de 2-takt Yamaha helemaal ombouwen naar het uiterlijk van de splinternieuwe Yamaha 4-takt motor !!
LR Racing Products en Van de Laar Racing presenteren met trots meer informatie over deze kits.
De bekende Yamaha broertjes zijn kwalitatief hoogwaardige motorcross machines. Maar helaas is het uiterlijk van deze crossmotoren niet meer gewijzigd sinds 2002, het design is dus al bijna een decennium ongewijzigd.
Tijd voor een verandering dachten we!
Om uw 2-takt een modern uiterlijk te geven hebben we een kit ontwikkeld die aangepast is aan het uiterlijk van de huidige YZ250F.
Onze standaard kit wordt geleverd met:
 • Nieuw subframe op te bouwen op uw eigen standaard hoofdframe (geen snijden of lassen nodig)
 • Nieuw kunststof 8 liter tank (past op zowel YZ125 en YZ250, zwart)
 • Nieuw OEM YZ250F filterbak
 • Nieuw OEM YZ250F buddyseat (keuze van de kleur blauw / zwart, grijs / zwart of rood / zwart)
 • Nieuwe kunststof kit (Racetech, keuze van de kleur wit, zwart, OEM blauw / wit) met inbegrip van een voorspatbord met gaten-patroon dat past op uw originele kroonplaat.
 • Nieuwe set radiator beugels
 • Nieuwe demper (PPS)
 • Nieuwe YZ250F spatlap (Racetech)
 • Nieuwe set van bouten en rivetten, nodig voor conversie
De prijs van deze kit is EUR 1595, - incl. BTW voor EU-klanten.
Voor niet-EU-klanten is de prijs EUR 1360, - Stickers en P & P niet inbegrepen.
Onze export kit wordt geleverd met:
 • Nieuwe subframe om te monteren op uw eigen standaard hoofdframe (geen snijden of lassen nodig)
 • Nieuwe kunststof 8 liter tank (past op zowel YZ125 en YZ250, zwart)
 • Nieuw voorspatbord met twee-takt gaten-patroon die past op uw orginele kroonplaat (Racetech, kleur naar keuze
 • wit, zwart, OEM blauw)
 • Nieuwe set van de radiator beugels
 • Nieuwe YZ250F spatlap (Racetech)
 • Nieuwe set van bouten en rivetten nodig voor conversie
De prijs van onze export kit is EUR 1095, - voor niet-EU-klanten. Zoals je kunt zijn er een aantal grote items weggelaten om te besparen op de verzendkosten. Stickers en P & P niet inbegrepen.
Beide kits zijn ook beschikbaar met een 9,4 liter (of groter op aanvraag) aluminium tank tegen extra kosten.
Voor het plaatsen van bestellingen kunt u een email sturen naar:
Voor dealerschap-aanvragen stuur uw bedrijfsinfo naar info@vdlaarracing.com
 

Ontwikkelingen LR Racing Products afgelopen jaren

Hieronder een overzicht van onze racing parts voor verschillende Yamaha motoren.

 • Ombouwkits voor de YZ125 en YZ250 motoren
 • 85cc achterbrug verlenging
 • Koppelings kits
 • Stuurverhogers
 • Aluminium frames
 • YZ85 verhogingsset
 • Radiateurbeugels 4-takt YZ250F

Voor meer informatie kijkt u in onze webshop of neem contact met ons op.

 

LR65cc grote wielen

Na een geslaagde LR144cc, is er nu ook een LR65cc grote wielen. LR Racing Products vond het hoog tijd om aandacht te schenken aan de allerkleinste! Na uitgebreid testen waarbij de motor goed uit de bus kwam, is hij klaar om de strijd met de KTM aan te gaan. Meer informatie over onze LR65 vindt je bij LR Specials
 

LR144

LR Racing Products heeft de laatste jaren niet stil gezeten omdat de vraag van rijders hun aan het denken heeft gezet. Ook de regelgeving gaf aanleiding voor ontwikkeling. Dit heeft geleid tot de LR144.

Waarom een Van de Laar Racing LR144?

Door de verandering in de regelgeving van de U.E.M. in 2007 mag sindsdien in de MX2 klasse gestart worden met een 2-takt tot 144cc. Hierdoor ontstond er een gat in de markt omdat de Japanse merken, de laatste decennia toonaangevend op motorcrossgebied, hier niet op korte termijn konden of wilden inspringen. In samenwerking met Yamaha hebben we toen dit project opgezet. De Van de Laar Racing LR144, met als doel dat je met een 2-takt machine weer BETAALBAAR vooraan mee kunt strijden in de MX2 klasse. Door de jarenlange ervaring van het Van de Laar Racing team was de kennis aanwezig om dit op relatief korte termijn te bewerkstelligen. In 2007 hebben we uitgebreid getest met testrijders Ralf Hubers en Dennis Verbruggen. In 2008 kwam de motor beschikbaar voor verkoop en de resultaten bleven niet uit. In 2009 kwam het bewijs: de eerste titel werd binnengehaald door John Cuppen: Kampioen MX2 Jeugd KNMV!

De motor is betrouwbaar en heeft een bruikbaar motorvermogen gekregen. Een plezier om mee te rijden. Iedereen die ermee heeft gereden heeft zal dit zeker kunnen beamen.

Dus wil je een motor om een TOP PRESTATIE mee te kunnen leveren, kies dan, net als JOHN CUPPEN, voor de Van de Laar Racing LR144.

-Veel vermogen over het hele gebied.

-Laag gewicht, en daardoor makkelijk te besturen.

-Betrouwbaar, uitvoerig getest in 2007, bewezen in 2008, 2009 en 2010

-Geen extra kosten meer: RACE-KLAAR!!!!

De Van de Laar Racing YZ144 is niet alleen de perfecte motor voor een toprijder, maar ook voor de jeugd- of hobbyrijder. Dus wil je een goed bestuurbare, lichte machine, met veel vermogen, die niet onder hoeft te doen voor een 250cc viertakt en die bovendien aantoonbaar minder kost in onderhoud, dan heb je maar een keus: de Van de Laar Racing YZ144
 
Subpagina''s (1): Ombouw instructies